اساس مطالعات اولیه نگرشهای فرزند پروری این ادعا است که از طریق شناسایی نگرشهای فرزندپروری والدین، می توان ابهامات رشد کودکان را آشکار کرد و نگرشهای والدین در مورد تربیت فرزند را به عنوان عامل مهمی در تعیین سرنوشت کودکان و رشد آنها به حساب آورد (هولدن، 1995) و به نگرشهای والدینی می بایست اهمیت زیادی داد زیرا نگرش ها و رفتار های والدین می تواند تاثیرات بسیاری بر کودکان داشته باشد. این نگرشها نسبتاً ثابت و پایدار هستند (پیرسون، 1931به نقل از هولدن، 1995).
فرض اساسی مدل نگرشهای فرزندپروری والدین این است که نخست شما با مبنا و فلسفه ای که فرزندپروری والدین را شکل میدهد آشنا می شوید و سپس هم رفتار والدین و هم رشد کودک آنها را میتوان شناخت. البته تمام روانشناسها با این مدل ساده از رشد موافق نیستند و بعضی ها عنوان میکنند که نگرشهای والدینی می تواند غیر مستقیم بر رفتار والدین تأثیر گذار باشد (هولدن،1995).
با وجود این، در گذشته نگرشهای فرزندپروری به عنوان تعیینکنندهی رفتار والدینی معرفی شده اند (هولدن و ادواردز[24]، 1989). فرض شده است که نگرشهای بهنجار والدین، علاقه و مهربانی در برابر کودک است(بکوین و بک وین[25]،1940به نقل از هولدن، 1995).همینطور فرض شده است که اگر والدین نیاز های هیجانی برآورده نشده ای داشته باشند،آنها این نیازهای شخصی را به رفتارهای فرزند پروری شان منتقل می کنند(هولدن و ادواردز،1989).در نهایت فرض شده است که تفاوت های فردی در نگرش های کلی فرزند پروری منجر به تفاوت در ترکیب رفتارهای والدینی می شود که در نتیجه پیامد های متفاوتی برای کودکان در بر خواهد داشت(هولدن و ادواردز، 1989).
با توجه به این مسئله که تحقیقات نشان داده اند که سبک فرزند پروری مستبدانه والدین و برخی رفتار های فرزند پروری از قبیل: فقدان محبت عاطفی،کنترل بیش از حد، حمایت بیش از حد، رفتارهای منفی والدین، طرد و انتقاد با اضطراب کودک رابطه دارد (دیاز[26] ، 2005 ؛ موریس ، مسترز ، ونبراکل[27] ، 2003) ، تحقیق زیادی در رابطه با نگرش فرزند پروری اضطراب کودک صورت نگرفته است، این
پژوهش به دنبال بررسی این رابطه است. به طور مشخص اینکه نگرشهای نامتناسب فرزندپروری شامل: 1) انتظارات نامناسب از کودکان، 2) فقدان همدلی نسبت به نیازهای کودک ،3) اعتقاد به استفاده از تبنیه بدنی به عنوان یک روش تربیتی، 4) معکوس شدن نقشهای والد- فرزند، و 5) اجحاف در توان و استقلال کودک، با اضطراب کودکان رابطه دارد؟ و همچنین اینکه کدام نگرش نامناسب می تواند اضطراب کودک را پیش بینی کند؟
یکی دیگر از متغیرهایی که در رابطه با اضطراب کودک تا کنون مورد مطالعه قرار نگرفته است، سبکهای تفکر والدین است. همانگونه که نگرشهای والدین در رابطه با تربیت فرزند می تواند رفتارهای فرزند پروری آنها را شکل دهد و می توان گفت که رفتارها زیر مجموعهی نگرش ها هستند، در سطحیکلی تر سبکهای تفکر نحوه رفتار ما را در مقابل رویدادها و شیوه ی ترجیحی ما در استفاده از تواناییهایمان را شکل میدهد. به چند دلیل فرض شده است که سبک های تفکر میتواند با اضطراب رابطه داشته باشد: نخست اینکه اضطراب و سبکهای تفکر هر دو دارای یک مؤلفهی شناختی قوی هستند. مشخص شده است که شناخت افراد از موقعیت بر میزان اضطراب آنها تأثیر دارد (آیزنگ[28]1997، به نقل از ژانگ ،2009). سبکهای تفکر نیز شناختی هستند چون آنها معرف روشهای ترجیحی افراد در پردازش اطلاعات هستند و سبکهای تفکر والدین می تواند سبک تفکر کودکان را شکل دهد. در این رابطه شواهدی وجود دارد که عقاید و شناخت والدین از موقعیت، رفتارهای آنها را شکل می دهد (بوگنتال و جانسون[29]،2000).
دوم اینکه، سبکهای تفکر نحوه واکنش افراد را در موقعیتهای مختلف مشخص می کنند و رفتارهای آنها را شکل می دهند و از آنجا که سبکهای تفکر را ویژگیهای با ثبات در طول زمان مشخص کردهاند، یک الگوی رفتاری نامناسب میتواند اضطراب را در کودکان به وجود آورد. به عنوان مثال یک مادر با سبک تفکر محافظه کار ممکن است در مواجهه با موقعیت های جدید و مبهم برانگیخته شود و کودک خود را بیشتر کنترل و محدود کند و باعث شود کودک دنیا را ترسناک و غیر قابل پیش بینی ادراک کند و در نتیجه بیشتر دچار اضطراب شود.
در نهایت اینکه تحقیقات بین سبکهای تفکر و ویژگیهای روان شناختی مثل عزت نفس و خصوصیات شخصیتی رابطه معناداری یافتهاند (ژانگ،2010). لذا این ویژگیهای روان شناختی می تواند در تعامل با کودک و اضطراب کودک نقش داشته باشد. به طور مشخص این پژوهش در صدد پاسخ به این سئوال است که آیا بین سبک های تفکر نوع اول، سبکهای تفکر نوع دوم مادران و اضطراب کودک آنها رابطه وجود دارد؟ و اینکه سبکهای تفکر مادران میتواند اضطراب کودک را پیشبینی کند؟
فرم در حال بارگذاری ...