، اهمیت و ضرورت تحقیق، اهداف، پیشینه، پرسشها و روش تحقیق آورده شده است.
فصل دوم: شامل کلیاتی در باب غزل از ابتدا تا دورهی بازگشت، شعر و غزل مشروطه، نوآوریهای نیما یوشیج در شعر و شعر و غزل در ابتدای دورهی معاصر است.
فصل سوم: شامل معرفی احمد شاملو و آثارش، غزلوارههای برگزیده، بررسی و نقد ساختار و محتوای این غزلوارهها در چند حوزهی محتوا، زبان، فرم، صور خیال و موسیقی است.
فصل چهارم: شامل معرفی مهدی اخوان ثالث و آثارش، غزلوارههای برگزیده، بررسی و نقد ساختار و محتوای این غزلوارهها در حوزههای محتوا، زبان، فرم، صور خیال و موسیقی است.
1-2- اهمیت و ضرورت تحقیق
غزل معاصر و نو با غزل سنتی تفاوت هایی در ساختار و محتوا دارد. «غزلواره» یکی از انواع غزل های معاصر به شمار می آید. شناخت غزلواره و شاعرانی که در این نوع ادبی، سروده هایی دارند و همچنین ساختار و محتوای آن و تحولاتی که نسبت به غزل سنتی در غزلواره پدید آمده است از ضرورت های این تحقیق است.
1-3- اهداف تحقیق
آشنایی با «غزلواره» به عنوان یکی از گونههای کمتر شناخته شده در شعر معاصر فارسی.
- بررسی ابعاد گوناگون «غزلواره» سرایی در شعر شاعران برگزیده.
- بررسی تحولاتی که هر یک از این شاعران در ساختار و محتوای «غزلواره» پدید آوردهاند.
1-4- پیشینهی تحقیق
تا کنون تحقیقی جدی و تخصصی درباره ی «غزلواره» و شاعران معاصری که در این نوع ادبی سروده هایی دارند، صورت نگرفته است. تنها به صورت گذرا تعاریف گوناگون «غزلواره» در کتابهای «سیر غزل در شعر فارسی»، «آفاق غزل فارسی» و «سیر تحول غزل فارسی» ارائه شده است. البته در کتاب اخیر به شاعران برجستهی این نوع ادبی اشاراتی شده و نمونهای از غزلوارههای آنان آورده شده است.
1-5- روش تحقیق
روش گردآوری اطلاعات این تحقیق، کتابخانهای است؛ به این صورت که کتابهای مرتبط با موضوع تحقیق، مطالعه و مطالب مهم و برجسته در قالب فیشهایی نگارش و دسته بندی شد و پس از تجزیه و تحلیل در تحقیق استفاده گردید.
1-6- پرسشهای تحقیق
پرسش های تحقیق به طور کلی در چند محور زیر خلاصه می شود:
1- «غزلواره» چیست؟
2- آیا می توان «غزلواره» را در شعر معاصر فارسی گونهای ادبی به شمار آورد؟
3- مختصات اصلی سبکی «غزلواره» در شعر شاعران معاصر کدامند؟
4- سیر تطوّر «غزلواره» سرایی در آثار شاعران مورد نظر چگونه است؟
1-7- نکته
شیوهی ارجاع به غزلوارههای برگزیده در متن، بر اساس شمارههای نهاده شده در آنها در فصلهای سه و چهار میباشد.
فرم در حال بارگذاری ...