کلیدزنی انتقال یکی از عملیاتهای مهم در بهرهبرداری از سیستم قدرت است و از آن برای کاهش هزینههای بهرهبرداری سیستم قدرت استفاده میشود. از سویی، افزایش سطح رقابت در بازار، از دغدغههای بهرهبرداران بازار برق است و کاهش قدرت بازار یکی از راههای دستیابی به یک بازار با سطح رقابت بالاتر است. از آنجا که قدرت بازار با آرایش سیستم انتقال در ارتباط است، در این پایاننامه موضوع تأثیر کلیدزنی انتقال بر قدرت بازار و درنظرگرفتن این تأثیر در فرآیند کلیدزنی انتقال مورد بررسی قرار گرفته است.
در ابتدا به بررسی اثرات کلیدزنی انتقال روی قدرت بازار در سیستم قدرت، پرداخته شده است. به این منظور، مسأله مرز رقابت برای در نظرگرفتن کلیدزنی انتقال توسعه داده شده است. در این مسأله، حداقل و حداکثر HHI به عنوان شاخصی برای ارزیابی میزان تمرکز مالکیت در سیستم قدرت با توجه به قیود پخش توان DC در شبکه در قالب یک مسأله بهینهسازی درجه دو ارزیابی میشود. مسأله بیشینهسازی HHI یک مسأله بهینهسازی نامحدب است که این موضوع بدین سبب که HHI یک تابع درجه دوم از تولید واحدهای نیروگاهی است، ایجاد میشود. برای اطمینان از دستیابی به جواب بهینه سراسری در مسأله مرز رقابت توسعه یافته، HHI به صورت تکهای خطی تقریب زده شده است. بدین ترتیب مسأله به صورت یک مسأله بهینهسازی خطی-عدد صحیح در میآید.
اعمال مدل خطی-عدد صحیح به دست آمده بر روی شبکههای تست، نشان میدهند که کلیدزنی انتقال میتواند قدرت بازار را در یک سیستم قدرت تحت تأثیر قرار دهد. این اثرگذاری در مورد افزایش بیشینه HHI بیشتر است. به علاوه، این اثرگذاری در سطوح بار زیاد نیز بیشتر است. این موضوع نشاندهنده اثر نامطلوب کلیدزنی انتقال بر قدرت بازار، در صورت استفاده از آن بدون توجه به قدرت بازار
است. در ادامه مدلی برای کلیدزنی دورهای بهینه انتقال به عنوان ابزاری برای بهرهبردار سیستم به منظور کاهش هزینه دورهای بهرهبرداری شبکه با در نظر گرفتن وجود قدرت بازار بازیگران، ارائه شده است. این مدل یک مسأله بهینهسازی سهسطحی است. در سطح اول تصمیم به خروج خطوط برای کل دوره با هدف حداقلسازی هزینههای بهرهبرداری کل دوره، در ابتدای دوره اتخاذ میشود. در سطح دوم، مسأله حداکثرسازی سود مالکین با در نظرگرفتن قدرت بازار و در سطح سوم، مسأله تسویه بازار مدل شده است. به کمک قضیه دوگانی قوی و شرایط KKT، مسأله حداکثرسازی سود هر مالک به یک مسأله بهینهسازی مقید به قیود تعادل که یک مسأله بهینهسازی تک سطحی است تبدیل میشود. از کنار هم قرار دادن این مسائل بهینهسازی تمام بازیگران در کل دوره، یک مسأله تعادل مقید به قیود تعادل، به دست میآید که به صورت دستهای از معادلات مساوی و نامساوی است. مدل تعادل حاصل شده، معادل قیود سطح دوم و سوم مسأله کلیدزنی بهینه دورهای انتقال است که با جایگزینی، یک مسأله بهینهسازی یکسطحی به دست میآید. این مسأله بهینهسازی تک سطحی، به کمک تکنیکهای خطیسازی، به فرم یک مسأله بهینهسازی خطی-عدد صحیح در آمده و بر روی یک شبکه تست اعمال شده است. نتایج، نشان میدهند که کلیدزنی دورهای بهینه انتقال میتواند هزینههای بهرهبرداری کل دوره را با درنظر گرفتن قدرت بازار بازیگران، کاهش دهد. به علاوه، باعث کاهش قدرت بازار بازیگران در مقایسه با حالتی میشود که کلیدزنی انتقال انجام نشود.
کلمات کلیدی: کلیدزنی انتقال، قدرت بازار، مسأله بهینهسازی خطی عدد-صحیح، تعادل در بازار برق، مسأله بهینهسازی چند سطحی
***ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل و با فرمت ورد موجود است***
متن کامل را می توانید دانلود نمائید
چون فقط تکه هایی از متن پایان نامه در این صفحه درج شده (به طور نمونه)
ولی در فایل دانلودی متن کامل پایان نامه
با فرمت ورد word که قابل ویرایش و کپی کردن می باشند
موجود است
فرم در حال بارگذاری ...