گیاهان را میتوان شالودهی طب سنتی، اساس فیتوشیمی و داروسازی، پایه طعم دهندههای کم نظیر در صنایع غذایی و عامل منحصر بهفرد خوشبوکنندگی در صنایع بهداشتی دانست. استفاده قابل توجه از مواد موثری گیاهان در صنایع غذایی مثل صنایع کنسروسازی، سسها و چاشنیها، صنایع بهداشتی، شیرینی سازی، نوشابه سازی و غیره . به منظور ایجاد طعم، رنگ و بو برای هیچ کس پوشیده نیست (1-3]. قدمت استفاده از گیاهان دارویی به قدمت عمر بشر است، چون امراض باپیدایش بشر متولد شدهاند و اسناد و مدارک چند هزار ساله موجود در تاریخ طب و داروسازی حاوی تجربیات و اطلاعات ارزشمند گیاه درمانی است (2و4]. تا چند دهه گذشته آنچه بهعنوان دارو مورد استفاده بشر قرار میگرفت از رستنیهای مستقر در عرصههای منابع طبیعی بهدست میآمد. با پیشرفت سریع علوم از یک سو و مسایل اقتصادی از سوی دیگر، از مصرف گیاهان دارویی به تدریج کاسته شده و داروهای صناعی در بسیاری از موارد جایگزین داروهای گیاهی شدهاند. تجربههای چند دهه اخیر نشان میدهد که داروهای شیمیایی علیرغم کارآئی چشمگیر، اثرات نامطلوب بسیاری نیز همراه دارند. استفاده از گیاهان دارویی جهت موارد مختلف در قرن بیست و یکم سرنوشت ساز تلقی شده است. بنابراین در سالهای اخیر، توجه کشورها علاوه بر گیاهان بومی به نوع گیاه، خواص و مواد ارزشمند درون آن به روش استخراج ترکیبات مورد نظر برای دست یابی به بهترین راندمان کیفی و کمی نیز معطوف شده است. به همین دلیل استفاده از تکنیکهای مدرن و به خصوص به کارگیری امواج به جای منابع انرژی گرمایی به منظور بهبود روشهای استحصال ترکیبات گیاهی امروزه بسیار مورد توجه است.
گیاهان Achillea wilhelmsii C. Koch و Boiss. Tanacetum pinnatum از گونه های ارزشمند بومی ایران هستند که تا کنون گزارش کاملی در خصوص خواص آنتی میکروبی ، ضد سرطانی، آنتی اکسیدانی و .. در منابع علمی ثبت نشده است. بنابراین در این پایان نامه سعی شده است تا با بررسی های فیتوشیمیایی و بیولوژیکی تحقیق کاملی در مورد این دو گونه گیاهی نزدیک به هم انجام شود.
فرم در حال بارگذاری ...