امروزه توجه شرکتهای برق و مشترکین آنها به شکل روزافزونی به مسئله کیفیت توان معطوف شده است. واژه کیفیت توان در کشورهای صنعتی و در صنعت برق کاربرد فراوانی پیدا کرده است. مبحث فوق تعداد بسیار زیادی از اعوجاجهای موجود در شبکه برق را پوشش میدهد. موضوعاتی که تحت مبحث کیفیت توان قرار میگیرند لزوماً مفاهیم تازهای نیستند، لیکن آنچه جدید است تلاش مهندسین برای جمعآوری این مطالب و قرار دادن آنها در الگوهای مشخص میباشد.
2-2- تعریف کیفیت توان
عنوان کیفیت توان و یا کیفیت برق به صورت یک مفهوم کلی برای تمام اغتشاشات موجود در شبکههای توزیع میباشد. مهندسین برق- قدرت، کیفیت توان را باید به عنوان ضرورتی مهم مورد توجه خود قرار دهند. ضرورتی که ولتاژ، جریان و فرکانس توان تغذیهکننده، یک مصرفکننده را تحت تأثیر خود قرار میدهد. مشکلات کیفیت توان زمانی رخ میدهد که ولتاژ متناوب منبع قدرت 50 یا 60 هرتز از حالت سینوسی خارج شود و تغییر شکل دهد [1].
کیفیت توان از دو جنبه متفاوت بسته به اینکه ما مصرفکننده و یا تولیدکننده توان هستیم میتواند تعریف شود. آقای Gerry Heyolt در «کیفیت توان الکتریکی» کیفیت توان را اینگونه تعریف میکند: «اندازهگیری، آنالیز و اصلاح ولتاژ باس برای نگهداشتن آن در حالت سینوسی در ولتاژ و فرکانس نامی». Reger Dugan در «کیفیت توان سیستمهای الکتریکی» کیفیت توان را اینگونه تعریف میکند: «هر گونه تغییر شکل در ولتاژ، جریان و فرکانس که باعث نقص و کارکرد ناصحیح تجهیزات مصرفکننده میشود». تعاریف متنوعی از کیفیت توان وجود دارد [2]:
- کیفیت توان: در واقع ترکیبی از کیفیت ولتاژ و جریان است.
- کیفیت ولتاژ: به معنی اختلاف با ولتاژ ایدهآل میباشد. ولتاژ ایدهآل یک شکل موج سینوسی با دامنه و فرکانس ثابت است.
- کیفیت جریان: به معنی اختلاف با جریان ایدهآل میباشد. جریان ایدهآل علاوه بر دارا بودن شکل موج سینوسی با دامنه و فرکانس
- ثابت، میبایست با ولتاژ نیز همفاز باشد.
کیفیت ولتاژ مهمترین بخش از کیفیت توان محسوب میگردد. شرکتهای برق کیفیت توان را مترادف با قابلیت اطمینان تعریف میکنند درحالیکه سازندگان تجهیزات الکتریکی، کیفیت توان را به صورت کارکرد مناسب دستگاهها بر اساس مشخصات منبع تغذیه تعریف میکنند. این تعریفمیتواند برای سازندگان مختلف متفاوت باشد. مفهومی که در این نوشتار مد نظر است بدین گونه میباشد:
« هر گونه مشکلی که سبب تغییر در ولتاژ، جریان یا فرکانس گردد و موجب خرابی و عملکرد نادرست تجهیزات مصرفکننده شود. »
[1] Dynamic voltage Restorer
[2] Modular Multilevel Cascade Converter
[3] Total Harmonic Distortion
[4] Pulse Width Modulation
[5] Voltage Sag/Swell
[6] Custom Power System
***ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل و با فرمت ورد موجود است***
متن کامل را می توانید دانلود نمائید
چون فقط تکه هایی از متن پایان نامه در این صفحه درج شده (به طور نمونه)
ولی در فایل دانلودی متن کامل پایان نامه
با فرمت ورد word که قابل ویرایش و کپی کردن می باشند
موجود است
فرم در حال بارگذاری ...